MIN BAGGRUND


Jeg har erfaring fra bl.a. et bureau, en iværksætterforening, et videnscenter og fagforeninger. Her har jeg skrevet et utal af artikler til web og magasin. Fx om kemisk- og mikrobiologisk arbejdsmiljø, ledelse, psykosocialt arbejdsmiljø, ulykker, smerter, fysisk/psykisk vold og kunstige digitale influencere.

Jeg kan lide at tale med mennesker og er velbevandret i de fleste journalistiske genrer: Reportager, store interviews, nyheder, baggrunde, guides, temaer og cases/fortællinger fra mennesker, som har prøvet lidt af hvert i livet.


Jeg har også haft fingrene i sociale medier, udsendt et hav af nyhedsbreve og opdateret web med øje for SEO.


Nåh, ja - og så har jeg produceret indholdet til en digital julekalender.

Herunder kan du læse, hvad jeg lavede, inden jeg tog springet ud i selvstændigheden (aka mit CV)

2019-2022

Journalist og redaktør, OTW (Aller)

Jeg idéudviklede, researchede, skrev og redigererede tekster til magasin og web. Især om forskning og arbejdsmiljø. Men også om tendenser og fænomener i samfundet. Jeg udsendte Magasinet Arbejdsmiljøs nyhedsbreve og opdaterede magasinets digitale univers med øje for SEO. 

2015-2019

Journalist og webredaktør, Videnscenter for Arbejdsmiljø

Jeg skrev artikler inden for alle genrer til Magasinet Arbejdsmiljøs fysiske magasin og digitale univers. Derudover skrev og redigerede jeg tekster til web og nyhedsbrev, producerede og planlagde indhold til sociale medier, producerede en digital julekalender, arbejdede med SEO m.m.

2013-2014

Journalist, Fagbladet 3F

Som journalistpraktikant var jeg en del af Fagbladet 3F's journalistgruppe. Jeg skrev til web og magasin, arbejdede med lix-tal og lærte at gøre svært arbejdsmarkedsstof let.

Jeg var også et smut forbi Fagbladet 3F's redaktionssekretariat, hvor jeg redigerede artikler, planlagde og udsendte nyhedsbreve. Ligesom jeg brugte en måned i presseafdelingen, hvor jeg fandt cases o.l. til journalister, var inde over kampagnen Ren Respekt, skrev debatindlæg samt lavede opsøgende pressearbejde.

2011-2012

Presseansvarlig, Venture Cup

Jeg stod for pressestrategien, skrev blogindlæg på engelsk, var med til at afholde events i hele landet og fortalte historier om iværksættere fra universiteterne til medierne, så de kunne fortælle dem videre til deres læsere/seere/lyttere. Fx fortalte jeg om menstruationskopper, særlige apps til ordblinde og solceller - og fik historier i både Børsen, TV2 og en række lokale medier.

DEN KORTE VERSION

Særlige kompetencer

Indhold til magasiner og print

Indhold til web
Redaktøropgaver
Nyhedsbreve

Indhold til sociale medier
Lyd/podcast

Særlige stofområder

Forskning

Arbejdsmiljø

Arbejdsmarked og samfund

Bæredygtighed

Historie og kultur

Byggeri

Natur

UDDANNELSE

2007-2014

Cand. comm. i Journalistik og Socialvidenskab

Roskilde Universitet

Jeg arbejdede projektorienteret, analytisk og tværfagligt.


På Journalistik lærte jeg praktiske og teoretiske journalistiske værktøjer, fx interviewteknik, genrekendskab radio, netjournalistik og idéudvikling. Jeg var bl.a. på journalistisk feltarbejde på det gamle Radio 24syv, hvor jeg tilrettelagde et program om kinesiske og amerikanske toppolitikere til Globus samt producerede et længere indslag om at tomle til Weekendtillægget.


På Socialvidenskab studererede jeg forandringer i velfærdsstaten. Centrale temaer var fx medborgerskab, marginalisering og sammenhængskraft.


Mit speciale handlede om datajournalistik, og mine specialemakkere og jeg analyserede 50 dataanalytiske produktioner og udarbejdede en guide til Fagbladet 3F om, hvordan de kunne slå igennem med deres datajournalistik. Vi producerede en artikelserie, som blev det bærende tema i Fagbladet 3F samt en række webartikler. Specialet kom bl.a. i TV2-Nyhederne og Radio24syv.

2021-2022

Podcast for professionelle

DMJX / Nordic Podcast Academy (diplomkursus, 10 ects)

Her lærte jeg mere om dramaturgi, klipning i Hindenburg for øvede, speak, introer, udgivelse, rettigheder og interviewteknik med øre for lyd.

2021-2022

Kommunikation og PR-strategi

DMJX (diplomkursus, 10 ects)

Fokus var på teoretiske og praktiske redskaber til at udtænke en solid kommunikationsstrategi. Fx blev jeg klogere på stakeholderanalyse, viden om de tre kommunikationsparadigmer, intern kommunikation, k-hjulet - og lærte at enhver god strategi kræver (reflekterede) fravalg.